Svi zdravstveni radnici znaju da je važno u toku poroda upozoravati rodilju da diše kroz nos .Čitav tok poroda rodilja mora disati kroz nos a izdisati na usta . Na tu važnu radnju mora biti skoncentrirana. Disanjem kroz nos omogućava se da se u toku poroda unosi DUŠIKOV OKSID -taj divni plin koji omogućava da se prošire kanali u plućima i arterijama kako bi krv lako i slobodno kolala organizmom.

Za otkriće ovog važnog plina - dušikovog oksida zaslužila se Nobelova nagrada. Zapravo otkriveno je da je taj plin, dušikov oksid, neuroprijenosnik u živčanim stanicama.Igra temeljnu ulogu u zdravlju tijela.

Usprkos svom kratkom životu, dušikov oksid utjeće na mnoge organe. U mozgu djeluje kao neuroprijenonik i brzo prenosi poruke.Kao što kemijske tvari u mozgu, serotonin i dopamin, potiču osijećaj vedrine i bezbrižnosti, dušikov oksid djeluje umirujuće.

ZAŠTO?

Taj plin u našim stanicama pokreće lančanu reakciju koja opušta i širi krvne žile i puni sa dovoljnom količinom krvi mišić maternici kako bi normalno radio. Nedostatkom dušikovog oksida možemo objasniti štetne ,bolne grčeve u mišiću maternice koji iscrpljuju majku i onemogučavaju normalni , bezbolan tok poroda.

Kako se domoći tog plina?

Najviše razine dušikovog oksida nalaze se u Stražnjem dijelu nosne šupljine i zbog toga su disanje kroz nos i meditacija iznimno važni. Protok zraka koji se stvara dok dišete kroz nos omogućuje bogatim rezervama dušikovog oksida da uđu u vaš sustav. Tada dušikov oksid pospješuje širenje arterija, a krv nastavlja lako teći kao da juri praznom seoskom cestom a ne zakrčenim gradskim ulicama.

Napomena i preporuka:

Ova upustva u detalje poznaju naše polaznice tečaja, a u koliko nemožete biti polaznica našeg tečaja , svi detalji su snimljeni na naš dvd 2. "Odrađivanje , a ne bolovanje, prirodnog poroda.