novi-logo-#1

PRVI ZNAKOVI DA POROD IDE U KRIVOM SMJERU

Porod može biti jako kompliciran i težak. Zbog toga je jako važno da vodimo posebnu pažnju o njemu. Jer samo tijelo će nam ukazati na potencijalne probleme. Među najćešćim problemima koji nam ukazuju kako porod nije krenuo u željenom smjeru su sljedeći.

1. Znak

Obilno ili manje obilno krvarenje, uglavnom kao krvarenje kod menstruacije.
To je znak da se prijevremena odvaja posteljica od stjenke maternice što ukazuje da će dijete ostati ubrzo bez dotoka kisika.
U takvom toku poroda može umrijeti ili ostati sa trajnim većim ili manjim posljedicama.
Odmah zatražiti carski rez dok su majka i dijete u dobrom stanju.

2. Znak

Kad rano prsne vodenjak s zamućenom zelenom plodnom vodom.
Kada je plodna voda zelene boje ona daje znak patnje kod djeteta jer ono od straha i patnje ima stolicu zelene boje, koja oboji tu plodnu vodu.
Odmah zatražiti carski rez, jer ne znamo što je to po život ugrozilo dijete i nikako riskirati, već odmah zatražiti carski rez dok su majka i dijete u dobrom stanju.
Kod ovog slučaja opasnosti su velike i mogu biti posljedice kobne za majku i dijete.

3. Znak

Jaki nekontrolirani prirodni bolovi na sam početak poroda kod majke koja ništa od lijekova nije primila za pomoć porodu.
Bolovi su prvi znak organizma majke da porod ide krivim putem opasnim za život majke i djeteta, jer trudovi naročito prvi trudovi, ne bole.

Share it :

Related Articles

Expedita nam ipsa eum aut.

Amet vitae non exercitationem minima voluptates quibusdam. Incidunt qui repellat accusantium rerum debitis. Sed animi repudiandae et voluptate. A architecto suscipit saepe sit. Corrupti sit

Read More »

Maxime ad est aut unde.

Voluptas praesentium quasi cum ut. Odio et ducimus nostrum quasi est. Voluptatem dolorum eum reprehenderit veritatis id quasi. Repellat eveniet vitae quo molestiae possimus consequuntur

Read More »